This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Uncategorized

/Uncategorized

СЛУЖБЕНИ ЛИЦА ОД ОБРАЗОВНАТА ДЕЈНОСТ НА ОБУКА ВО КОМИСИЈАТА

13.10.2016|

Во организација на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап информациите од јавен карактер, во просториите на Комисијата продолжи планираната серија обуки на тема „Слободен пристап до информации од јавен карактер“.Обуката ја реализираа стручни предавачи од Секретаријатот на Комисијата, а на неа присуствуваа 18 новоназначени службени лица, како и лица кои досега од различни причини [...]

УЧЕСТВО НА РЕГИОНАЛАНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА "ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИ И ОТВОРЕНИ ПОДАТОЦИ“ ВО САРАЕВО

03.10.2016|

   Претставник од Секретаријатот на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер  учествуваше на регионална конференција на тема "Пристап до информации и отворени податоци", што по повод Меѓународниот ден на слободниот пристап до информации се одржа во Сараево, во организација на Трансперенси интернешнал во Босна и Херцеговина. Претставникот од Комисијата, [...]

ЗАЕДНИЧКА РАБОТИЛНИЦА НА КОМИСИЈАТА И ДЗЛП

30.09.2016|

  Во конференциската сала на City hall во Скопје се одржа работилница на тема ,,Промоција на двете права –Правото на слободен пристап до информации од јавен карактер и правото на заштита на личните подадоци, во рамки на ИПА проектот „Поддршка за пристап до правото на заштита за лични податоци“  на Дирекцијата за заштита на личните податоци. [...]

ОДБЕЛЕЖАНА 10 ГОДИШНИНАТА ОД ОСНОВАЊЕТО НА КОМИСИЈАТА ЗА ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИ

29.09.2016|

Со пригодна свеченост која се одржа во конференциската сала на City hall во Скопје, Комисијата за заштита на правотo за слободен пристап до информациите од јавен карактер ги одбележа 10 годишниот јубилеј од своето основање и Меѓународниот ден за слободен пристап до информациите од јавен карактер, кој ширум светот се одбележува под мотото „Имам право да [...]

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 10 ГОДИШНИНАТА ОД ОСНОВАЊЕТО НА КОМИСИЈАТА И НА МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН ЗА СЛОБОДЕН ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИТЕ

27.09.2016|

Со пригоден настан кој ќе се одржи на 28 Септември 2016 година (среда), во конференциската сала на City hall во Скопје, со почеток во 12 часот, Комисијата за заштита на правотo за слободен пристап до информациите од јавен карактер ќе го одбележи 10 годишниот јубилеј од своето основање. […]

ПРИСУСТВО НА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ОТВОРЕНИ ПОДАТОЦИ

14.09.2016|

Членот на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер Валентина Фиданоска и Цвета Трајковска, раководител на одделение во Секретаријатот на Комисијата, на покана на Македонскиот центар за меѓународна соработка, денеска присуствуваа на Конференција “Отворени податоци за трошење на јавните средства- искуства од регионот и состојбата во Македонија“. Целта на конференцијата [...]

ОБУКА ЗА СЛУЖБЕНИ ЛИЦА ОД ОБРАЗОВНИ ИНСТИТУЦИИ

07.09.2016|

Во просториите на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап информациите од јавен карактер, денеска се одржа обука на тема „Слободен пристап до информации од јавен карактер “. […]

ПРОДОЛЖУВААТ ОБУКИТЕ ВО КОМИСИЈАТА

06.09.2016|

Со нова средба со службени лица за посредување со информации од јавен карактер,  денеска во просториите на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап информациите од јавен карактер, продолжи планираната серија обуки на тема „Слободен пристап до информации од јавен карактер“. Обуката ја изведоа стручните предавачи во Секретаријатот на Комисијата, Цветан Станоески и Макфирете Морина [...]

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ КОМИСИЈАТА И УНИВЕРЗИТЕТОТ ЗА ТУРИЗАМ И МЕНАЏМЕНТ ВО СКОПЈЕ

13.07.2016|

Претседателот на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, д-р Ѓорги Сламков и Ректорот на Универзитетот за туризам и менаџмент во Скопје, проф. д-р Аце Миленковски, денеска во просториите на Комисијата потпишаа Меморандум за соработка меѓу двете институции. […]

СОВЕТУВАЊЕ ЗА ПРИМЕНАТА НА ЗАКОНОТ ЗА СЛОБОДЕН ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

30.05.2016|

Во организација на Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“денеска во просториите на Академијата се одржа советување на тема „Примена на законот за слободен пристап до информации од јавен карактер“. […]