This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Uncategorized

/Uncategorized

Социјалдемократски Сојуз на Македонија

18.02.2020|

ул.„Павел Шатев„“ бр.8 02/3293 100 службено лице: Бранко Георгиевски e-mail: georgievski_branko@yahoo.com smetkovodstvo1@sdsm.org.mk web@sdsm.org.mk Листата на информации од јавен карактер се наоѓа на: www.sdsm.org.mk

Претседател

05.11.2018|

Блерим Исени Телефон: 02/3118-038 e-mail: blerim@komspi.mk Дата на раѓање: 01.07.1974 во С. Слупчани – Куманово Образование:                         Факултет за новинарство во Тирана Јазици:   македонски, англиски Работно искуство: 1996 – 1998 Дописник од Тирана за МРТВ 1999 – 2001 Уредник на вестите на aлбански јазик во МРТВ 2003 – 2004 Главен уредник на програмата на албански јазик 2005 – [...]

Бр.203-Седница на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер

01.03.2018|

ДОНЕСЕНИ 30 РЕШЕНИЈА Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер на 203-та седница одржана на 01 март 2018 година, донесе 30 решенија. * * * * * Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, постапувајќи по Жалбата изјавена од В.Н. од Скопје, поднесена против [...]

Бр.198-Седница на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер

11.01.2018|

ДОНЕСЕНИ 6 РЕШЕНИЈА И 2 ЗАКЛУЧОКА Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер на 198-та седница одржана на 11 јануари 2018 година, донесе 6 решенија и 2 заклучока. * * * * * Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, постапувајќи по Жалбата изјавена [...]

РЕАЛИЗИРАНА ОБУКА ЗА СЛУЖБЕНИ ЛИЦА

21.12.2017|

Во организација на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап информациите од јавен карактер, во просториите на Комисијата продолжи планираната серија обуки на тема „Слободен пристап до информации од јавен карактер и практична примена на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер“. Обуката ја реализираа стручни предавачи од Секретаријатот на Комисијата, Цветан Станоески [...]

Бр.194-Седница на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер

13.12.2017|

  ДОНЕСЕНИ 3 РЕШЕНИЈА И 1 ЗАКЛУЧОК Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, на 194-та седница одржана на 13 декември 2017 година, донесе 3 решенија и 1 заклучок. * * * * * Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, постапувајќи по Жалбата [...]

РЕГИОНАЛНА РАБОТИЛНИЦА РЕАЛИЗИРАНА ВО СОРАБОТКА НА КОМИСИЈАТА И МИСИЈАТА НА ОБСЕ ВО СКОПЈЕ

26.10.2017|

Во хотелот „Оаза“ во Штип, во рамките на воспоставената соработка на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер со Мисијата на ОБСЕ во Скопје (проектната апликација “Тригодишна соработка и активности за Комисијата“), на 25 октомври 2017 година, се одржа третата предвидена регионална работилница на тема: “Правото на слободен пристап до [...]

Бр.186-Седница на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер

10.10.2017|

ДОНЕСЕНИ 39 РЕШЕНИЈА И 3 ЗАКЛУЧОЦИ Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер на 186-та седница одржана на 10 октомври 2017 година, донесе 39 решенија и 3 заклучоци. * * * * * Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, постапувајќи по Жалбата изјавена [...]

УПАТСТВA ЗА ПОСТАПУВАЊЕ НА ОРГАНИТЕ И МИНИСТЕРСТВАТА ЗА ВРЕМЕ НА ИЗБОРНИОТ ПРОЦЕС

18.09.2017|

На својата 27 седница, Владата на Република Македонија, усвои Упатство за начинот на постапување на министерствата, другите органи на државната управа и управните организации, како и Упатство за забрана за користење на движни и недвижни ствари во државна сопственост за време на изборен процес ствари во државна сопственост за време на изборен процес. Со овие Упатства [...]

ОДРЖАНА ДВОДНЕВНА ЕКСПЕРТСКА МИСИЈА СО ПОДДРШКА НА ИНСТРУМЕНТОТ TAIEX НА ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА

02.02.2017|

Во просториите на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, на 1-ви и 2-ри февруари со поддршка на инструментот TAIEX на Европската Комисија, се одржа „Експертска мисија за спроведување на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер“. Покрај експертот од одделението за инспекциски надзор и контрола при Министерството [...]